.:: Debestthinker ::.

.:: Debestthinker ::.
ASSALAMUALAIKUM...AHLAN WA SAHLAN...PASTIKAN SETIAP LANGKAH YANG DIAMBIL ADALAH UNTUK KEBAIKKAN

Isteri tak penting?? yeke??

|

Ini lagi satu yang aku dapat..
Best baca sampai abis!!!. It's true. To share..Dari Ilham seorang lelaki..

As for me is different, if my wife is not at home, rumah boleh jadikporak peranda. Memang true, jika isteri ada dirumah, kepala slalu pening.Pantang kalau isteri ada kat rumah and i'm off duty, sure at times boleh membuat kepala berserabut. Kalau madam takde kat rumah, alangkah tenteramnya hidup ini. Boleh buat apa yang kita suka. Boleh belengkar kat depan TV tanpa sebarang gangguan mental dah fizikal. Pendek kata,FreeeDoMmmmmlah!!

But hairan bin ajaib, when dia betul-betul pergi meaning "She's Gone",aku pulak terasa separuh mati. Sehari dua memanglah shiookkkk, no once shouting from the kitchen for help, no one to komen this and that, no one to criticise. Everything will be smooth... Tapi, masuk hari ketiga, I felt something is missing. Lebih-lebih lagi bila tuala mandi dah berbau 'assshheemmmm' , tak tahu mana nak carik yang baru.

Colgate gigi dah abis,tak tahu kat mana dia stock up. Air suam dah abis, malas nak boil...Masuk hari ke-4, rindu mula terasa. Eventhough kat office, ramai yang cun melecun,wajahnya yang dah ditatap sejak tarikh bernikah itu juga yang mengetuk pintu hati. Memang lah dia tak se-cun SITI NURHALIZA but the smile yang ikhlas,forever melekat kat hati and sukar ada pengganti.

Apabila rindu mencengkam, semuanya jadi tak tentu arah. Tengok TV citer best pun jadik tak best.
...Nasik bungkus faberite jadik tak faberite. Makan kat 5 star hotel jadik rasa cam makan kat kedai grade C. Lebih-lebih lagi bila laundry basket dah makin bertimbun ngan baju kotor, fresh sluar dalam pun dah abis utk dipakai.

Toilet dah mula licin berdaki...lantai dah berbelak, tak dimop... Everynite, very the lonely, baring atas katil nengok ceilingblindly... bila lonely gini, baru lah rasa benar kesepian. Jangan katasebulan atau setahun....belum seminggu isteri takde kat rumah, aku dah terasa separuh pengsan.

Bila bersendirian begini,dan terasa malam begitu dingin, barulah kita sedar betapa pentingnya seorang wanita bernama isteri...begitulah isteri kita rasa bila kita tinggalkan dia sendiri malam2 agaknya ya..

So guys out there... jgn buli isteri kita. Kalau boleh, tolong dia buat kerja rumah. Bukan dok depan TV every weekend baca paper. Apa ingat dorang ni sumer kuli ke?! Maid ker?!! Kan dia tu bini kita, best fren kita,sweetheart kita... Ingat duit hantaran yang kita kasik dia masa nikah dulu cukup ker nak bayar gaji dia seumur hidup??

And furthermore, kan sama2 keja carik rezeki, sama jugak lah buat keja rumah. Kadang2 bila poket kita sesak, tak ingat ker dialah orang yang paling terdekat kita nak kenyeng-kenyeng duit. Tak kesian ker nengok bini kita? Dah ler satu hari keja kat office, balik kena buat keja rumah lagi...penat tau!! Kalau aku lah diberi peluang jadik seorang wanita...tak rela!!!

9 comments:

FarHa said...

tgk..bile is3 ada kata is3 kuat membebel..bile dah tak de baru tahu rindu hehe...per2pon hargailah is3 ye...

FarHa said...

wan...sy copy nak letak kat blog eh..entry yg begitu menarik perhatian ha lee hehe...emm tak jumpe mek gha ke ahaks

debest_thinker said...

okies..bereh.jumper, sokmo jumper.

piNky LuCiA said...

hmm.. kalau tak kuat membebel, bukan nama nya wanita.. ;p

YaNNa'87 said...

hmm, 2la kuasa seorang wanita bak kta kwn ak 2..

hmm, cne la laki ak 6t, hrp2 xmcm laki dlm citer ni..huhu

FarHa said...

waa sokmo jumpe??? URA TAK BGTAHU PON AHAKS...tuk pengetahuan wan..ura kena wat laporan kalo dier kuar ngan wan..mintak permission dr ha hakhakhak (gurau2 jek)

piNky LuCiA said...

mana ley bagitahu ha.. nanti ha jeles. ha kan madu.. hahaha

debest_thinker said...

yela tu...

JHaZKiTaRo said...

entri yg menarik.. salam ziarah dari bumi Ireland.. blog hopping :)

 

©2009 .:: DeBest_Thinker ::. | Template Blue by TNB